یکی از مهمترین مسائلی که ما را به بحث قالب واکنش گرا یا ریسپانسیو (responsive) میبرد عرض صفحه ی نمایش دستگاه های مختلف الکتریکی میباشد که با آن به وسیله ی یک مرورگر وبسایت را مشاهده میکنیم.
مهمترین موضوع در قالب واکنش گرا بر سر “عرض” صفحه نمایش میباشد.
ارتفاع صفحه ی نمایش اهمیت زیادی ندارد و مهمترین موضوع “عرض” صفحه ی نمایش است زیرا گوشی های تلفن همراه و تبلت ها در نمایش صفحات اینترنتی تنوع عرض این دستگاه ها بسیار زیاد و متفاوت شده است و تنوع زیادی دارد.
تنوع عرض از دستگاه های موبایل کوچک با کمتر از چند صد پیکسل اغاز می شود و تا کامپیوتر هایی که عرض مانیتور آنها به چند هزار پیکسل میرسد وجود دارد.
در گذشته سایتها به صورتی طراحی می شدند که از یک عرض پرکاربرد به بالا را پاسخ دهند ( برای مثال ده سال پیش عرض 800 در ارتفاع 600 پیکسل به بالا بوده و همچنین پنج سال پیش عرض 1024 در ارتفاع 768 اهمیت بیشتری برای طراحان سایت داشته است) . زمانی که یک عرض را به عنوان عرض پایه برای طراحی در نظر میگیرید آن سایت نباید برای عرضهای بزرگتر مشکلی داشته باشد. مشکل از زمانی شروع خواهد شد که در نظر داشته باشیم در یک دستگاه با عرض کمتر سایت را مشاهده نماییم. در این زمان برای استفاده از صفحه اسکرول افقی در صفحه به وجود می اید که به دلیل سخت شدن پیمایش صفحات برای کاربر یک نکته ی بسیار منفی در طراحی به حساب می اید.
طراحی سایت ریسپانسیو (responsive) یا واکنشگرا آمده است که این مشکل را حل کند. به این معنی است که شما به همان اسانی که در کامپیوتر صفحات اینترنتی را میبینید بتوانید در دستگاه کوچک و قابل حمل نیز این کار را به وسیله امکان لمس (تاچ) مشاهده کنید.
مهمترین دستور css مربوط به این موضوع min-width است که اگر با html آشنایی داشته باشید این موضوع را به اسانی درک میکنید.
در طراحی وبسایت واکنش گرا غیر از مبحث عرض دستگاه های مختلف , لمس یا همان touch از ویژگی های اصلی دستگاه های جدید میباشد که در طراحی از جاوا اسکریپت استفاده میشود و اچ تی ام ال و سی اس اس این امکان جایگاه زبادی ندارد.
تعریف سایت ریسپانسیو یا واکنش گرا
بدون دیدگاه
نوشتههای تازه
- سرور مجازی ایران 21 مهر 1394
- هاست ایران 21 مهر 1394
- افزوده شدن هاست دانلود و هاست ویندوز به سایت 21 مهر 1394
- ارایه هاست پر بازدید 21 مهر 1394
- بهم ریختن سایت وردپرس با تغییر دامنه 21 مهر 1394